Canalla

Els castells són una tradició molt important de la nostra cultura. Una tradició que promou valors de cooperació i treball en equip. Els castells van més enllà de les nostres fronteres i que s’ha convertit en un tret identitari.

És molt més que una manera d’ocupar el nostre temps. Els castells fan viure emocions indescriptibles, convertint-se en una part essencial.

A una colla castellera tothom té un paper, tothom té una funció i tothom pot trobar el seu lloc. Des dels més grans i forts, fins als més petits (i valents!).

Els més petits d’una colla són els que formen la canalla castellera. La canalla és l’encarregada d’ocupar els pisos superiors d’un castell, ells són qui coronen el castell i permeten que l’esforç i el treball de tota una colla es materialitzi.

Els nens i nenes saben l’esforç i el treball conjunt que requereix poder arribar a descarregar els castells, i nosaltres tenim la sort de tenir una GRAN CANALLA!!!

Cada any creix en número, i són molts els petits i petites que volen unir-se a aquest gran equip.

Així doncs, Què aprenen els nostres nens i nenes? Com treballem nosaltres? La canalla aprèn a pujar als castells, aprèn a guanyar agilitat i a mantenir-se forts, aprèn a treballar en equip, aprèn a emocionar-se amb la satisfacció de la feina ben feta, aprèn a confiar en l’altre i aprèn que els castells són una cosa de tots on cal que cadascú aporti el seu gra de sorra.  També aprenen a conviure entre ells, ja que són de realitats i edats molt diferents, i per tant s’han d’adaptar a les particularitats de cadascú.

A nosaltres ens agrada treballar des de la constància i l’autosuperació, assolint a poc a poc i amb fermesa els reptes que ens proposem. Els nens i nenes en són conscients i donen el millor de si mateixos per a poder-ho aconseguir. A més, intercalem dinàmiques i stage que fomenten el treball cooperatiu i el respecte per afavorir un bon ambient, a banda de proporcionar un temps de descans i més lúdic.

Fer castells no és només una tradició, és una actitud.

No t’ho pensis més i vine a fer castells amb nosaltres!!!