Gralles

«Santa Tecla 2015. La plaça calla, la pinya està tancada i els segons, comencen a col·locar-se a sobre d’ella. Els nervis, malgrat ser invisibles es poden quasi palpar en les mirades de la resta del tronc. Comencen a enfilar-se. Els més menuts miren a les gralles i diuen: “toqueu fort, que us pugui sentir des d’allà dalt!” mentre somriuen amb un somriure innocent que contagia d’energia positiva a qualsevol.

12962437_10154055318553468_80272286_o

El silenci de la plaça ara es veu substituït per nosaltres. El toc de castell comença a sonar i, la pinya, que no pot veure a simple vista com s’està enlairant el castell, el tronc, el cap de colla i la resta del públic està pendent de la nostra melodia perquè nosaltres, som els encarregats/es de mostrar a través de les nostres notes musicals com està anant el castell. L’acotxador es col·loca, falten les tres passes de l’enxaneta i comencem a tocar l’aleta. El públic aplaudeix, algunes persones del tronc somriuen i se’ls hi cau la llagrimeta mentre continuen fent força i equilibri per aconseguir el repte. El cap de colla va donant les indicacions a través de la veu entre tallada per l’emoció del moment i, a la pinya s’escolten crits d’alegria mentre continuen treballant. Mentre, nosaltres continuem tocant, mirant com es descarrega el castell a la vegada que la felicitat es veu reflectida en llàgrimes que van caient per les nostres galtes mentre toquem la sortida llarga del castell.»

Senyores, senyors, havíem descarregat el primer 4de8 de la història. Aquesta és una de les moltes experiències que hem viscut els/les timbal/grallers de la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau. Tu també vols participar-hi en futures vivències com aquesta? A continuació t’expliquem com les gralles i timbals treballem.

Les gralles assagem dos dies a la setmana, ja que tocar la gralla suposa un esforç i una constància, donat que, a diferència del que molta gent pensa, la gralla no és només un trosset de fusta que fa “soroll”. Els assajos els dediquem a polir i a consolidar les peces musicals que es realitzen en una actuació castellera. Més enllà de les actuacions castelleres, les gralles i timbals també participem en altres actes de les festes majors. Per tant, als assajos també assagem i aprenem noves cançons.

Per tant, si t’agrada viure l’emoció a flor de pell, si trobes que la música és una bona companya de camí i, sobretot si vols passar una estona agradable envoltada de gent i d’experiències inoblidables i vols que la gralla o el timbal sigui la teva companya d’aventures, aquesta és la teva opció, uneix-te i que sonin les aletes!!!

A continuació us mostrem els horaris dels assaigs i el telèfon de contacte per si esteu interessats/es en endinsar-vos en el món de la gralla:

DILLUNS: de 20:00 a 21:30

DIJOUS: de 19:30 a 21:00