Catllar de vuit!

Aquest diumenge a la tarda hem actuat a la històrica Plaça de la Vila de El Catllar. Una plaça on, cada any al mes d’agost, es concentren grans colles del món casteller i fa menys d’un any es celebrava una de les diades castelleres més importants de la historia.
Amb aquest caliu casteller arribàvem a El Catllar, conscients que una gran plaça demana grans castells i amb l’actitud d’una colla que cada es sent més gran i capacitada a donar-ho tot per respondre a les expectatives.
A primera ronda, descarregàvem el dos de set. El quart aquesta temporada més un que va quedar carregat a Figueres, a principis de maig. Un dos bastant tranquil i quiet que es reflexe de la feina feta a l’assaig.
Després de que el companys de Xiquets descarreguessin el tres de vuit, nosaltres anavem a per la nostra fita de la diada, assolir els vuit pisos amb el pare del castells. Un tres de vuit descarregat sense les exigències extremes dels dos descarregats l’any passat tant a Sant Magí com a Santa Tecla. Va pujar ferm i vam tenir una descarregada més tranquil.la que demostra la confiança en aquesta estructura. Felicitats a tothom per tornar a acreditar els castells de vuit.
Després de l’alegria del tres i un dos de vuit amb folre molt bonic dels nostres acompanyants a plaça, els Xiquets de Reus, arribàvem a la tercera ronda on descarregàvem el cinc de set. Un cinc de set que tornàvem a fer vint-i-quatre hores després de fer-ho a La Pineda. Un xic tremoladís però totalment salvable per acabant descarregant el nostre tercer castell de la diada i el sisè cinc de la temporada.
Un cop els Xiquets de Reus carregaven el carro gros enfil.làvem el camí de la ronda de pilars de mèrit.
Com no podia ser d’una altra manera i en resposta a la història de la plaça i la confiança dipositada en nosaltres tant del Sr. Olivé com per l’ajuntament de El Catllar vam descarregar el cinquè espadat de sis, tranquil i seré, que completava la millor diada de la nostra història.
Després d’executar dos pilars de cinc i tres de quatre, tots vam anar cap al local a celebrar la diada.
La pròxima parada la tenim diumenge vinent a Constantí i recordeu que s’apropa una altra diada a la que tenim molt de “carinyu” com és la de La Fatarella.
Felicitats a tots i totes per la diada i seguim treballant com formiguetes!!
Agraïr un per últim al Sr. Olivé i a l’Ajuntament del Catllar l’aposta per la nostra colla i el poder haver portat els nostres castells a casa seva.

Dissabte també vam fer castells a la població costanera de la Pineda, juntament amb els nostres amics, els xiquets de Vila-seca i els castellers de Castelldefels, on vam rodar a plaça castells de set i mig i de set, i on no vam portar el pilar de 6, per tal de no força la maquinària. Realitzant en primer ronda el 5 de 7, en segona ronda el 3 de 7 amb agulla i en tercera ronda el 3 de 7.

Xiquets de vilaseca: 3d7, 4d7, 5d6
Castellers de Castelldefels: 2d6,3d7,id3d6p, 3d6p

Fotografia: Bego Garcia