Comunicat oficial de la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau per la suspensió de la diada del Catllar

logo_comunicat

Comunicat oficial de la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau per la suspensió de la diada del Catllar

La  Diada  del  Catllar  s’ha  vist  obligada  a  suspendre’s per la forta tempesta que ha sacsejat el Camp de Tarragona instants abans de l’hora fixada de l’inici de la diada.

La voluntat del consistori així com la dels Xiquets de Reus ha estat trobar una entesa entre totes les parts implicades. Des de la nostra agrupació hem insistit en esperar que el temps millorés arrel de les previsions meteorològiques favorables a l’hora prevista d’inici de l’actuació.

Durant  l’espera, la situació de cadascuna de les colles ha estat molt diferent. Mentre nosaltres estàvem arribant a la vila d’El Catllar, els Xiquets de Reus han patit uns infortunis amb la tempesta que els ha impossibilitat gestionar el desplaçament de la major part dels seus castellers.

Fet que els ha obligat a prendre la decisió, de suspendre la diada. Acte seguit ens han formulat la proposta de poder actuar en solitari, considerant la situació del moment. Aquesta proposta ha estat denegada per la colla fent al·lusió als valors d’unitat i per anar en contra de la idiosincràsia tant de la colla com dels propis castells. Més enllà d’un castell, avui a El Catllar anàvem a fer una diada. Una diada on hi havíem de ser les dues colles.

Al marge de la cronologia dels fets, des de l’entitat volem remarcar que el nostre posicionament d’elongar l’espera i “forçar” la diada no obeeix a la irresponsabilitat o la simple frivolitat de posar en perill als nostres castellers durant el trajecte fins a plaça. La tempesta ha tocat a molts llocs i les nostres camises també s’han mullat i no per això el fet de voler fer la diada ens ha de titllar d’incoherents o irresponsables.

La decisió ha aixecat certs enuigs a les files de la nostra colla al fer-se pública la notícia. Enuigs que desitgem que no tinguin cap altra repercussió que un mal estar en una tarda de diumenge.

Agraïm finalment l’entesa entre les dues colles i l’Ajuntament d’El Catllar de buscar una solució durant els propers dies per a que no quedi tot passat per aigua. La nostra participació en aquesta diada des del primer moment ha adquirit una envergadura i un compromís majúscul a casa nostra. Vetllarem per mantenir el respecte i la il·lusió que ens desperta la vila del Catllar entre els nostres castellers/es.

Tenim molta feina per endavant i que avui no l’haguem pogut materialitzar a plaça només farà que la resta de diades rebin un compromís més elevat encara.

Colla Castellera Sant Pere i Sant Pau

Tarragona, 23 de juliol de 2017