Diada de la Canalla a Cornudella

Són les 12 i a la plaça de la Vila de Cornudella de Montsant comença la diada de la Canalla organitzada pels amfitrions, els Brivalls de Cornudella. A plaça també es disposen per realitzar els seus castells els Margeners de Guissona i nosaltres, la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau.
Es respira un ambient distès, una bona temperatura quan, per sort, passa algun núvol per davant del sol i nervis continguts per part de la colla prioratina ja que es disposen a segona ronda a fer el primer 3de7 de la temporada.

Nosaltres, els verds, comencem amb el 2de7, un castell que, tot i els canvis programats per augmentar lleugeresa a l’estructura; estrenant noves posicions dels castellers de tronc, ha demostrat bona solidesa i confiança per tal d’encarar els nous reptes que té la colla.
A segona ronda, les mirades a plaça s’enfoquen als blaus; com s’ha fet a primera ronda, les altres dos colles s’ajuden a estructurar les pinyes i, després d’un peu desmuntat, comencen a tocar les gralles fent enlairar un 3de7 força sòlid on, malgrat la bona execució, la canalla decideix no coronar-lo.
En segona i tercera ronda, nosaltres descarreguem els nostres ja assentats castells de 7 i mig, el 3 i 4 de7 amb pilar amb, també, novetat castellera als baixos.

En ronda de pilars, exhibim el nostre espadat, una estructura on els integrants de tronc demostren confiança entre ells i una complicitat molt treballada amb la pinya.
Per acabar la diada realitzem tres pilars de 4, un d’ells aixecat per sota on s’ha estrenat la nostra anxaneta més petita i somrient de la colla.
Finalment, un cop acabada la diada, un grup més que nombrós dels nostres castellers i castelleres van quedar-se a dinar i a participar d’una organització excel·lent per part dels Brivalls de Cornudella i un ambient molt agradable entre les tres colles.

Resultats:

Brivalls de Cornudella:
2d6 – id3d7 – 4d6 – 3d6 – pd5c – 2pd4 – ipd4
Margeners de Guissona:
3d6 – 3d6p – 4d6 – pd4 – pd4ps
Colla Castellera de Sant Pere i sant Pau:
2d7 – 3d7p – 4d7p -pd6 – 2pd4 – pd4ps

Crònica de Cesc Oliva
Fotografies de Josep Maria Pascual Ferre