Diada de Sant Jordi 2017

Afrontem la segona diada de la temporada en un dia en què roses i llibres son els protagonistes. En un dia tan tradicional a Catalunya no hi podien faltar els castells escrivint una pàgina més a la història. Tot i així, com en totes les històries, hi ha personatges secundaris que intenten fer ombra al personatge principal; ahir el nostre drac va ser el derbi Real Madrid- Barcelona. Els nostres castellers van encoratjar-se amb l’esperit de Sant Jordi i van convertir una diada més en una nova gesta castellera. Una vegada més la cultura castellera i tradicional omple la rambla de Tarragona.

La diada es va realitzar de forma conjunta amb les altres tres colles de Tarragona i el so de gralles va donar pas al nostre primer castell; un 3 de 7 amb l’agulla.  La seguretat de l’estructura i la confiança i cohesió de pinya, tronc i canalla van donar per encetada la diada.

Amb poc temps per felicitacions i comentaris posteriors al primer castell, es va començar a quadrar el segon castell, un 4 de 7 amb agulla. El més destacat d’aquesta estructura ha estat la perfecte geometria i quadratura tan treballada a assaig i que  fruit del treball hem pogut mostrar-ne els resultats.

En tercera ronda, arriba un 3 de 7 que provoca somriures de tranquil·litat en pinya, tronc i canalla. Frases com “no es mou gens”, “està perfecte”, “està clavat”… entre d’altres, s’escolten des del nucli de la pinya.

Finalment, per tancar una diada que ens ha permès oferir rodatge als castells que s’assoleixen sense problemes a assaig s’obre un vano de 5 que dóna per finalitzada la diada de Sant Jordi.

Una diada marcada per un temps record on l’última nota de gralles es va enllaçar amb  el xiulet d’inici de partit.

Continuem assajant per afrontar la pròxima diada que se’ns presenta el dia 7 de maig a Porrera. Nous reptes, fites i alegries ens esperen al pati d’assaig i a plaça!

Crònica: Laia Tomàs.

Fotos: Josep Mª Pascual Ferré