Diada de Sant Pere a l’Hospitalet de l’Infant

Una diada que ja fa uns quants anys que anem, les festes de Sant Pere de l’Hospitalet de l’Infant, Plaça Catalunya a les 19 hores, acompanyats dels nostres fillols, els Xiquets de Vila-seca, amb els que sempre és un plaer poder compartir plaça.

Els nostres autocars van arribar justet per a l’actuació, eren les 18:50 que començava a baixar la gent, deu minuts de rellotge per poder ficar-nos la camisa, mocadors, talismans varis, afinar gralles, preparar a la canalla, estrènyer bé les faixes….

Els de Vila-seca van ser els encarregats d’obrir la diada amb un quatre de sis amb el pilar. Per la nostra part, vam fer un tres de set amb l’agulla, sembla que comenci a ser habitual, la pinya del primer castell es va haver de girar uns 180º com va passar per St. Joan. A la segona ronda un tres de set de la colla vilasecana, i un quatre de set amb l’agulla per la nostra part. I a l’última ronda, un dos de sis pels de la camisa blau cel, i un quatre de set pels de St. Pere i St. Pau.

Finalment en la ronda de pilars, per part dels Xiquets de Vila-seca, van coronar un pilar de cinc i dos pilars de quatre. La Colla Castellera de St. Pere i St. Pau, dos pilars de cinc i tres pilars de quatre.

Colla Castellera St. Pere i St. Pau: 3d7a, 4d7a, 4d7, Pd5, Pd5, Pd4, Pd4, Pd4.

Xiquets de Vila-seca: 4d6a, 3d7, 2d6, Pd5, Pd4, Pd4.
Aquesta setmana també vam tenir una altra actuació, Ciutat de Castells. Dimecres 28 de juny a les 20:00 hores, a la Plaça de les Cols, vam realitzar 3d7, 4d7, 5d6, Pd5 i per acabar Pd4 caminant. Aquesta diada va servir per poder realitzar moltes rotacions a tots els castells, tant als troncs, com a les pinyes.

Recordem que el pròxim diumenge, 9 de juliol a les 12 hores, tenim la Diada de la Canalla dels Brivalls de Cornudella.
Us esperem a tots al pati d’assaig, i recordeu, EL LÍMIT NOMÉS DEPÈN DE NOSALTRES!

Crònica d’Albert Casas

Fotografies de Josep Mª Pascual Ferre