Diada del Local

Aquest any teníem cita amb la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Castellera de Figueres. Una actuació que pronosticava no deixar de mirar cap amunt en cas de pluja. Vam obrir plaça amb un acostumat 2d7 que va esdevenir tranquil fins la carregada però que després es va haver de treballar. A la segona ronda vam estrenar el 7d7, un castell bé defensat durant l’execució tot i les baixes que vam tenir i que van obligar a fer canvis a nivell de tronc. A tercera ronda tiràvem un 5d7 que es va descarregar sense problemes.
La Colla Joves de Xiquets de Valls van apostar per castells de 8 assolint en primera ronda un 3d8. A la segona ronda la intenció era realitzar un 2d8 amb folre però es va haver de desmuntar quan ja estaven a nivell de terços; finalment van enlairar un 2d7 que tot i ser molt lent estava molt ferm. La tercera ronda va acabar amb la realització d’un 4d8.
La Colla Castellera de Figueres van realitzar un 5d7, un 3d7 amb l’agulla treballat quan segons sortien i que va ser molt celebrat i finalment un 4d7.
La diada es va veure obligada a refugiar-se de la pluja a dins del local i realitzar els pilars a dins. Tenint tot el local ple de gom a gom el nostre pati d’assaig es va convertir en escenari i demostració de pilars 6 per part nostra i de la Joves de Valls. Demostració que no va quedar només en això i que volíem aprofitar per ensenyar una miqueta més del que tenim i fer una prova de pilar de 7 fins acotxador.
En acabar l’actuació, les colles van gaudir d’una fideuà que va acabar en festa per a tots.

Crònica per Laura Díaz

Fotos per Bego García