Diada del Raval, Barcelona

Dissabte 14 de juliol es va celebrar la diada de la festa major del Raval de Barcelona on vam actuar amb els castellers de Barcelona i els castellers de Cerdanyola.

En arribar a la plaça Catalunya, vam baixar dels autobusos i vam baixar per la Rambla per arribar a la plaça Gardunya situada darrere del mercat de la Boqueria, lloc on es celebra la diada des de fa 4 anys.

Tot i ser els últims en arribar, vam ser els primers en actuar. El nostre castell de primera ronda va ser el 3de7a, completat diverses vegades durant la temporada i que no va presentar cap problema. Seguidament, els companys de Cerdanyola o ‘Martinets’ van aixecar un 5de7 en primera ronda que tot i no estar perfecte de mides es va notar el domini que tenen en l’estructura. Per acabar la primera ronda, els castellers de Barcelona van intentar el 5de8 després de dos peus i que al final van desmuntar quan començava a entrar el pis de dosos.

Per iniciar la segona ronda, vam descarregar el 2de7. Aquest feia setmanes que no portàvem a plaça ja que s’havien de polir petits detalls dins el local. El mateix castell va ser l’escollit pels de Cerdanyola, castell que no havien intentat encara aquesta temporada però la importància que pren aquesta actuació per a ells indicava un dia idoni per estrenar-lo. Va pujar amb els nervis de l’estrena i finalment va acabar cedint pel pis de quarts quan l’enxaneta va fer la passada quedant en carregat. El torn va ser pels de Barcelona que van completar el 3de8 i així s’anotaven el primer castell de la tarda.

A tercera ronda, el nostre castell va ser el 4de7 lleuger, estructura que cada cop ha guanyat més confiança per tal de poder tornar la següent setmana a plaça amb un pis més i algunes rotacions. Els ‘Martinets’ van acabar amb un 4de7a, castell controlat sense problemes. Finalment, els castellers de Barcelona van fer el 4de8, després d’un intent desmuntat, que els va donar més problemes del que hauria.

Després de realitzar-lo l’any passat a Nou Barris, aquesta temporada li va tocar al Raval veure el nostre pilar de 6, segon del cap de setmana i tot indica que hauria de créixer amb un folre aviat.

Per acabar les colles van aixecar vanos de 5 i pilars de 4 per cloure l’actuació. Destacar que durant l’actuació es va estrenar la placa que mostra el castell de 9 que van realitzar els de Barcelona fa dues temporades.