Festa Major de La Fatarella

Avui hem actuat a La Fatarella, la nostra plaça talismà. Tot i saber que no faríem cap castell de vuit, sabíem que havia de ser una actuació de màxims, per tal d’oferir a La Fatarella tot allò que es mereixen. I així va ser! Vam entrar a plaça amb un pilar de 4 caminant més embalat que el pilar de 4 de la Mercè. A la primera ronda vam fer un castell nou, vam estrenar el primer cinc de set amb l’agulla. Tot i que va començar amb bones mides, es van acabar perdent ja que el castell es va alentir, però tot i això, primer intent, primer descarregat! A segona ronda descarregàvem el 2 de 7, que va patir pels pisos superiors però, tornant a demostrar la feina d’assaig, el tornàvem a descarregar per 6è cop.

Per últim, a la tercera ronda vam fer el 4 de 7 amb l’agulla, amb rotacions tant als pis de segons com al pis de terços. Però no s’acabava aquí. A la ronda de pilars vam tornar a descarregar el pilar de 6, la nineta dels nostres ulls i el que ens està portant tantes alegries aquest any. Aquest cop no va patir tant i va ser un dels millors d’aquesta temporada. De comiat vam realitzar cinc pilars de 4 i vam regalar a La Fatarella, com és tradició, els pilars a les tres pubilles.

Després d’acabar tota la ronda de pilars de comiat vam poder fer dues proves de cara a Sant Magí i de cara a un futur pròxim. La primera va ser la prova de quatre de vuit. Un quatre que va pujar amb bones mides i on vam  poder col·locar dosos tot i que la descarregada no va ser del tot esperada. La segona va ser una prova de folre, molt llaminera i amb molt de futur i on tots vam sortir amb molt bones sensacions. Així donàvem per acabada la millor actuació de la història  mai feta a La Fatarella i la segona millor actuació de la temporada.

Mar Pascual

Fotografia Bego Garcia