Nova aplicació dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau

El tòpic de que el món casteller està evolucionant esdevé tant tòpic quan la podem quantificar i palpar-la. En les nostres mans està de seguir aquesta dinàmica i des dels òrgans de gestió de la colla d’ençà aquesta setmana anunciem la estrena de la APP de la colla.
L’assaig del dimarts 28 de juny donarà el tret de sortida a la nova plataforma per a mòbils i tauletes de l’entitat.

L’aplicació d’aquesta APP es dividirà en dos fases.

La primera d’una durada de 2 mesos comprendrà la normalització dels castellers a utilitzar la plataforma tant a nivell individual des dels propis dispositius fins a la tauleta instal•lada al local.
A priori amb la primera part es podrà confirmar assistència tant a assaigs com actuacions, facilitar al equip tècnic el muntatge de les pinyes, disposar d’un canal de notícies instantani, gestionar els autobusos, fer seguiment de nouvinguts, entre d’altres utilitats.
Després de la normalització d’aquesta primera part s’iniciarà la segona fase d’implementació de l’aplicació. On l’equip de pinyes mitjançant “tablet” podrà muntar les pinyes en format digital amb gran rapidesa i agilitat aprofitant la base de dades de la gent present assaig i les proves guardades d’anteriors assaigs o actuacions.

A disposició del casteller hi haurà la pròpia APP per a sistemes mòbils Android i Apple on hauran de registrar-se. (Si sorgeix algun problema en aquest pas contacteu amb aquest mail app@ccspisp.cat o comenta-ho a algú de l’equip de pinyes per a que us el puguin resoldre). A més, hi haurà una tauleta al local a disposició dels castellers per a registrar-se un cop entrin al local i un segon mètode de confirmar l’assistència a properes actuacions. D’aquesta forma el casteller apuntat apareix reflectit a una altra tauleta de l’equip de pinyes, on es classifica per característiques a cada casteller, a fi de facilitar el muntatge de les pinyes.

Durant aquesta setmana i la vinent es faran diverses explicacions al pati d’assaig a fi de resoldre dubtes que en puguin sorgir.
A continuació us deixem a mode de manual un vídeo explicatiu dels companys dels Castellers de Vila de Gràcia, pioners i ideòlegs d’aquesta plataforma. No preneu com a referència dades concretes com mails, és només d’exemple.